29.11.2011

Kortit kehiin


Tämä blogi ei nyt pysy yhtään ompelussa, mutta käsitöissä kuitenkin. Kävin nimittäin kortti kurssilla. Ai että oli mukavaa! Ihan ihmettelen mitä osasin tehdä. :D Tässä aikaan saannokseni:








Näitä olikin vaikea kuvata kun kimaltelivat ja temppuilivat miten sattuu. Varsinkin kun ulkona oli jo pimeää. Aikas hienoja kortteja sitä osaa itsekin tehdä, vaikka itse sanonkin. :)

28.11.2011

Synttärit

Nyt on synttärihulinat vihdoin ohi tältä erää. (Tosin seuraavat odottavat jo nurkantakana!) Ompeluvehkeet on edelleen synttärijemmassa, mutta esittelenpä tässä synttäri juttuja. Ensimmäistä kertaa yritin tehdä tallaisen 3D kakun. Synttärisankari tunnisti sen autoksi, joten auton näköinen siitä tuli. Se oli ainoa kriteeri.



Mustikkamuffinit sai sinisen kuorrutteen ja lumihiutaleita.



Toinen kakku:


Vähän kermaa lensi tuohon suklaakurrutteen päälle. Hups. :D

21.11.2011

Isänpäivä

Meillä yritetään puuhailla pienimän syntymäpäiväjutuja ja joululahjuksia, joten puuhaa riittää ja ompelukset taitavat olla tontun salaisuuksia. ;)

Lapset ovat ehtineet puuhailla muutakin (äidin avustuksella). He tekivät isänpäiväksi isille tällaisen





Paita on ihan valmispaita. Aikas hienon tekivät! Toivottavasti äitienpäivänä on odotettavissa jotain vastaavaa. ;) Synttärijuhlahulinoiden jälkeen varmaan taas pääsee vähän omelemaan.

11.11.2011

Talvea odotellessa

Tiistaina, kun lähdimme pienimmäisen kanssa aamutuimaan kotoa, oli maa komeasti kuurassa. Oli kyllä kaunista. Olin jo aiemmin miettinyt tekeväni korvallista hattua, kun edellistalven malli oli hieman huono. Piti olla sellainen nopea väli homma. Sain kuitenkin jopa ratkojan poikki tätä tehdessä. Valmistui silti suhteellisen nopsaan. Aloin piirtämään kaavoja kun muuperhe lähti omilleteilleen ja kun palasivat oli hattu valmis.

Kangas on Eurokankaasta ja fleece vuori Kestovaippakaupasta. Velour on muistaakseni Kangastukusta. Taustana ekassa Royaltuotteesta tilattu ihana metsä trikoo. Meinasin jäädä ilman, mutta onneksi siellä oli ylimääräinen metri! :)











Joululahjoihin pääsin sen verran käsiksi että leikkasin kankaat yhteen yläosaan. Kun alkoin ompelemaan applikaatiota, niin huomasin, etten omista minkäänsortin vaaleanpunaista lankaa. Eli seuraavaa kertaa jäi odottamaan. Jännittää hirmuisesti tehdä toisille, kun haluan jäljen hipovan täydellisyyttä silloin. :D

10.11.2011

Toinen huppari

Tässäpä tämä toinen huppari. Tämän olen aloittanut jo yli vuosi sitten. Onneksi nuo lapset ei enää tuossa iässä kasva niin nopeasti ja huppari mahtui vielä päälle. Koska en osannut tehdä tuota huppua ja purin sen ainakin sata kertaa, niin tietysti kankaaseen tuli reikä ja leikkasin pätkän pois. Enpä arvannut, että se vaikuttaa huppuun niinkin paljon ja nyt huppu on vain koriste. Se ei oikein kunnolla mahdu päähän. Tyttö kuitenkin oli tyytyväinen ja se on tärkeintä. Ehkäpä seuraava sitten onnistuu paremmin Niin ja tämä tosiaan on vuoritettu vain hupusta. Hupparin väri vastaa eniten ehkä tuota takaa otettua kuvaa. Tai ehkä jotain tuosta väliltä. Aika hyvin kamera vääristää noita värejä.



Tällaiset taskut tuli tehtyä. Vähän kupruilee tuo sauma tuossa. Saa nähä tasoittuuko pesussa.



Sitten vielä sain valmiiksi tällaisen neppareita vailla olleen dinosaurus paidan. Tästä tuli kotipaita, koska tuo päärme meni niin huonosti. Tätä kangasta oli todella vaikea ommella. Ja pesussa venähti ihan muodottomaksi. Toivottavasti ei enää venähtele, kun on paidan muodossa. Pehmeää tämä kangas kyllä on.



9.11.2011

Hupparia vihdoinkin!

Noniin. Tässä olisi tämä pienempi malli. Eli kokoa 86 ja kaava ottbre 1/11. Taaskaan en muista mistä olen kankaat tilannut, kun on ollut jo jonkin aikaa pinossa odottelemassa. Tästä piti alunperin vuorata vain huppu, mutta siinä ommellessa muutin mieltäni. Tämän apinavelourin laatu harmistti, kun paistaa niin paljon valkea pohjaväri läpi kuten tästä ylemmästä kuvasta näkee.



 Sateinen kuva, vaikka tänään on kyllä ollut aivan mahtava keli. Aamulla oli maa ihan kuuran peitossa ja aurinko paistoi täydeltä terältä. Kyllä oli mukava käydä vähän muskarissa ja puistossa leikkimässä. Kyllä tuo aurinko kummasti vaan piristää päivää.



Toinenkin huppari on jo valmis!! Laitan kuvia heti kun ehdin.

8.11.2011

Kankaita

Tauko alkaa olemaan ohi. Jeee! :) Kiirus alkaakin tulemaan, kun pitäisi joululahjuksia vielä väsäillä. Paniikki! No toimin tehokkaimmin paineen alla. Tosin teen myös eniten virheitä kiireessä. Sit taas puretaan ja ommellaan ja puretaan ja ommellaan. Virheistä oppii. Olisi kiva jos oppisi heti ensimmäisestä. Toinen huppari monta kertaa mainitsemistani roikkuvista töistä (joka alkaa olemaan valmiita vihdoinkin) on leikattu taas väärin. Leikkaan velourin nukan aina väärinpäin. Ensimmäisen kerran eläissäni kun aloin ompelemaan velouria (oli myös ensimmäinen kerta ylipäätään vaatteiden opmelua sitten yläasteen) sai tyttö aika hauskat housut, kun yritin säästää kangasta ja asettelin kaavat niin, että toinen lahje oli alassuin ja toinen ylössuin. No niin niistä lahkeista tuli eriväriset. :D Tyttö on muistanut monta kertaa mainita asiasta. Onneksi en enää ihan noin pahasti leikkaa väärin.

No mutta juu. Hupparit ovat olleet nyt työn alla. Ja seuraavaksi pääsen laittaaankin jo kuvat valmistuneista huppareista. Mutta tähän väliin hieman kangasostoksia.







Nämä ihanat tilasin Ikasyristä. Tilasin myös Royaltuotteesta kasan. Ne ovat tuolla pyykkikoneen vieressä odottelemassa pesua. Sieltä tilasin metsää ja yksivärisiä kankaita. Sen lisäksi vielä tilasin kestovaippakaupasta pitkät pätkät yksiväristä velouria joululahjoja varten, jotka saan käsiini huomenna. Tänä vuonna pääni oikein pursuaa hyvistä lahja ideoista. Tosin yleensä ne unohtuu, ennen kun ne ehdin ostaa. Tänä vuonna taitaa omat ja kummilapset saada pääasiassa pehmoisia paketteja.

Nyt huppareita viimeistelemään, että saan kuvat ehkä jo huomenna esille.

Ai niin ja uusi lukija on ilmestynyt. :) Mahtavaa! Tervetuloa lueskelemaan blogiani.